İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2024 ders BELGELİĞİ Ödül Töreni

ders BELGELİĞİ’nin düzenlediği 16. Desen, 9. Resim ve 3. Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni, 4 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşti.
Tören ders BELGELİĞİ öğrencisi Ezgi KAPLAN’ın açılış konuşması ile başladı;

“Değerli atölye hocamız, sevgili mezunlar ve biz öğrenciler… Hepimiz hoş geldik! Bugün geleneksel dB yarışmalarının sonuçlarını birbirimizle paylaşmak üzere bir aradayız.
ders BELGELİĞİ hepimizin yol hikayesinde önemli bir karşılaşma alanına denk geliyor. Hikayelerimizi yeniden üreten, dönüştüren, iyileştiren bu eğitim alanı içerisinde 16.sı düzenlenen Desen, 9.su düzenlenen Resim ve 3.sü düzenlenen Fotoğraf yarışması, birbirimizin üretimlerinden, yapıp ettiklerinden haberdar olmak ve etkilenim alanı içerisinde kalmak için kıymetli bir vesile.
Bize böylesi bir öğrenme alanının olabilirliğini mümkün kıldığı için başta Avni Hocamıza ve tüm bu üretim süreçlerinde içtenlikle varlık gösteren atölye öğrencilerine teşekkür ederiz, iyi ki varız! Hep daha çok olmak dilekleriyle…”

Her zaman tüm özverisi ile yanımızda olan sayın Uğur AKBULUT Hocamıza teşekkür ederiz.

2005 Yılından beri düzenlenen ders BELGELİĞİ yarışmaları diğer sanat yarışmalarından farklı olarak, öğrenciler arası bir rekabet alanı oluşturmak yerine, atölye içinde bir değerlendirmenin yapıldığı eleştirel bir alan yaratmak amacıyla düzenlenmektedir.

Resim Yarışması
Resim yarışmasının ödülleri Şeyma Kaya ve Zeynep Habiboğlu’na, mansiyon ödülü ise Hakkari’de öğretmenlik görevini sürdüren Fırat Duman’a verildi. Sergileme kazananlar Zülal Dicle Cengiz, Ezgi Kaplan ve Deniz Bozkurt oldu.

Desen Yarışması
Desen yarışmasında mansiyon kazananlar İrem Parabaş, Zulal Cancan ve Serdar Oruç oldu. Sergileme hakkı kazananlar Zülal Dicle Cengiz oldu.

Fotoğraf Yarışması
Fotoğraf yarışmasında ödül Beyza İrem Tokgöz ve Işıl Çavuşoğlu’na verildi. Sergileme hakkı kazananlar Zülal Dicle Cengiz, Burkay Pir, Yasemin Erdem, İrem Mürselay ve Emir Can Boğaç Yeni oldu.

Sanat, bir toplumun ruhunu yansıtır ve bu yarışmalar, bu ruhun canlı tutulmasında önemli bir yer edinir. ders BELGELİĞİ’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, mevcut öğrencilerinin ve sanatçılarının da desteklenmesi açısından büyük bir önem taşıyor.
Gelecek yılın yarışmasını sabırsızlıkla beklerken, bu yılın kazanan ve sergilemeye değer görülen çalışmaların sahiplerini bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz!
Sanat umutları yeniden yeşertir, bizi iyileştirir!

ders BELGELİĞİ, dünyaya açık olmayı, biçimi ve doğayı kendi gözlerimizle görmeyi,
yorumlamayı, yaratıcı tavrı ve eleştirel bakışı geliştirmek için, öğreten ve öğrenen ilişkisinin
birbirine katkı sağladığı bir oluşumdur. Öğrencinin üreterek ve aşama aşama öğrendiği, içinde yer alarak, görerek, dokunarak; hissettiği, içselleştirdiği bir yapıyı sürdürerek, mesleğinin
hakiki insanı olmayı hedefleyen kültür öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlar.

Yazar

Zülal Dicle Cengiz
Zülal Dicle Cengiz

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ders BELGELİĞİ © 2024 Tüm hakları saklıdır.